protes

Det är sjukt hur någon kan vanvårda sin häst så mycket att den måste amputeras, men att den kan få en protes är ju helt otroligt! http://feber.se/video/art/205235/hst_med_protes/

måndag

B har varit feberfri sen igår, så ska ta och rida ut idag, åh, saknat det så mycket! dock känner jag mig jättebra i knäet nu när jag inte ridit på en vecka, hehe ;) Nästa vecka kommer tandläkaren, ska bli skönt att få hästarnas tänder checkade och raspade!



halmpellets

åh, jag hissar verkligen halmpellets!! så jäkla bra att ha under spånbädden! blir en pytteliten fläck längst ner, hästarna drar inte upp någonting på natten, och det luktar nästan ingenting när man mockar ut, love it rekomenderas starkt, är dessutom billigare än att ha spånet som "uppsugare" på bottnen!


söndag

Det är så himla fint väder! :D och jag sitter inne och pluggar :( men jag kan iaf se hästarna från fönstret, så jag behöver bara vrida på huvudet ;) haha. B hade ingen feber imorse, skönt! Ska se om jag ska ta en liten tur på honom, framåt eftermiddagen. Nu går de ute på bete utan täcken och njuter av gräs och sol ;)


(bild från en annan dag)

/Mia

lördag

B har haft feber till och från sen i måndags :( så det har inte blivit så mycket ridning :( har mest ägnat - i hästväg - påsklovet åt att mocka hagar, laga staket och bygga och sommarhagarna. har förstås skött om hästarna också, men det blir så himla mycket tid över när man inte rider. börjar känna abstinensen komma krypande ;)



/Mia

solig dag



mia

Lördag

Blev ingen ridning idag, var alldeles för bakis från fredagens bravader, haha.. hade ändå tänkt att han skulle få en ridfri dag idag :) släppte honom på ridbanan så att han fick leka av sig lite. Han tyckte att det var skitkul när jag "jagade" honom, då for han runt, bockandes med svansen i vädret, haha. Men såfort jag ändrade kroppsspråk och visslade på honom, saktade han av och kom skrittandes in till mitten, nästan ända fram till mig! hihih soet häst<3

När jag bara stod i mitten utan att göra något, ägnade han sig åt att göra stora och små volter, volt tillbaka, förvänd galopp, serpentiner, snett igenom, galoppombyten, galopp på en stor åtta, m.m. :D Var ju kanske inte de finaste tillvägagångssätten han hade, men kändes ju ändå roligt, för då måste han ju tycka att det är roligt med dressyr ;) haha



/Mia

hoppningen

I princip alla kort från gårdagens träning var suddiga, haha, mamma<3
Som sagt vi hoppade bara plutthinder, men det kändes väldigt bra. Övade på taxeringen (stavas?) som han inte är så bra på, så höjden var nog ganska bra för honom också, nu såhär i början :)
Jag vet att jag har en usel sits i hoppsadeln, men är van vid så himla långa läder, så det tog en stund att vänja sig. Dessutom ligger ju tyngdpunkten längre fram i en hoppsadel, så det känns ju sån skillnad att stå i lättsits i en hoppsadel jämfört med en dressyrsadel :)









/Mia

badat

Gårdagen bjöd på mycket bravader.. bestämde mig för att shamponera Bj, eftersom det var så varmt och fint väder. Ville ju vara fin till hoppträningen också ;) Har en uppbindning ute som spospilta. Han gillar inte att få vatten i ansiktet, så lät bli huuvudet, så att han inte skulle tycka att det var så jobbigt. Gick superbra :D

...tills varmvattnet plötsligt tog slut och jag hade halva hästen kvar med shampo på.. Hämtade en hink med varmvatten inne från huset och började svampa av honom för att få bort shampot. Men det gillade han inte, så hästjäkeln reste sig, tog kraft, satte sig på bakbenen och ryckte av grimskaftet som var fäst i väggen och travade iväg. Jag joggade efter och hoppades att han inte skulle hinna rulla sig, haha. Fick inte tag i honom, som en jävla arab travade han omkring med svansen rakt upp i vädret, tog fart och satte av i full galopp över våran gräsmatta, gjorde bromsspår och hovtramp, säkert 10 cm djupa och meter långa på den blöta gräsmattan (pappa = glad)

Fick tillslut tag i skrället och då hade han sprungit sig torr. Lagom glad gick jag tillbaka med honom, måste ju få bort shampot, började svampa av honom igen. Men så gjorde han förstås precis samma sak igen!! Den här gången hoppade han dessutom över staketet på en hage och drog med sig tråden.. vilka jävla attidydsproblem. Fick tillslut tag i honom och tog in honom i stallet och svampade av honom där så att han inte kunde slita sig. Så jävla självsäker, och inte ett jävla dugg rädd eller stressad, bajsade inte ens en enda gång, ååååh. Ren blev han i alla fall ;)



/Mia

måndag

hallå där! ;) idag är det hoppträning som gäller, hihi. Första träningen för iår, är sjukt pepp :D Han är så himla rolig att hoppa naturhinder, de flyger han bara över. Skulle vara roligt att någon gång i framtiden debutera i fälttävlan med honom :D Bara man slapp banhoppningen haha..
Jag är ju jordens största hoppfegis när det gäller färgade bommar och hinder på ridbanor. Men ska komma över det. Tror att han skulle må väldigt bra av att hopptränas ca en gång i veckan. Slutar jag hoppa nu, kommer jag aldrig komma över min feghet. Ramlade av för ett par år sedan på min gamla häst och skadade axeln. Sen dess sitter det i, har nästan blivit värre.. Men ikväll blir det hoppning över pluttishinder, duger bra för oss att gymnastik hoppa över :D Å andra sidan är ju dressyren så sjukt mycket roligare, så lider inte så jättemycket av att hoppningen uteblir en aning ;)


haha, så himla söt

/Mia

RSS 2.0