hemma igen

riktigt dålig uppdatering på bloggen, men jag har bara inte orkat och haft tid. anna har varit i fjällen, så hon har inte kunnat uppdatera.
kom hem från Göteborg klockan 5 imorse, skulle sedan till skolan hakv nio, men det sa kroppen ifrån och nu är jag sjuk :( slapp i alla fall vara sjuk på lovet ;)
Dethär inhandlade jag på mässan ghs
- ljusgröna benlindor (Hansbo)
- mörkgröna benlindor (Hansbo)
- mörkröda benlindor (HKM)
-bruna benlindor (BR)
- Hansbo hoppschabrak
- Hansbo luva
- två par skinnhandskar
- svart kedje grimskaft
- blått grimskaft
- vita bandage underlägg
-vinrött sammets schabrak dressyr
-vitt sammets schabrak hopp
/mia

uteritt

vi var väldigt fina idag, så dagens outfit var:
Dublin ridstövlar
Jacson wear Royal Highness ridbyxor (har dem jämt, hur sköna som helst, viker ner midjan, haha)
Schockemöhle jacka
Kingsland pannband


BJ:
Eskadron lindor
omärkta boots
Kingsland schabrak
Prestige sadel
Schockemöhle träns

söndag eftermiddag

har varit ute på en jättemysig tur på Bj, i solsken och 8 minus, härligt! La in en längre uppvärmining idag, trav på lång tygel i långsamt tempo. la dessutom in korta galopper (inte så samlad) tidigare än jag brukar, för att få igång kroppen på honom. han blev väldigt mycket mjukare faktiskt :)
stretchade honom sen ordentligt, och har börjat lära honom bugning, ska bli roligt och se hur fort han kommer lära sig det ;) (när man lockar med en morot mellan frambenen, och hästen sträcker in huvudet mellan frambenen för att nå den och sen viker ena benet för att nå längre)
Nu går han i hagen och solar sig, ska ta in dem om ett par timmar. ska kika igenom korten som mamma tog när vi kom hem igen, så slänger jag upp dem lite senare :)
/Mia

Jag är med..



http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment

//Anna

Bio Mys

Bio mys med hjärtat, jonas och sofia ikväll!
Har ju sett filmerna innan och hoppas denna är lika skön! :D
/ A

lektion

Red lektion för Sofia i tisdags tsm med Frida-Extra och Jennifer-Myggan. Markarbete och studs med mycket tänkande. Visar hur ofokuserad och nervös jag är till sättet. måste verkligen skärpa till mig! Christian var med och filma och jag grät nästan när jag såg filmen. fy fan va ful jag var och att se sina egna tabbar. vad som känns som något helt annat ser helt annorlunda ut på film. ni som inte filmat er tidigare, gör det. det knäckte mig, men nu vet jag verkligen vad jag måste jobba med och ser fram emot en förbättring så mycket att jag vill träna varje dag! så när igångsättningen efter vilan hon ska ha nästa vecka är klar ska det tränas!!!
Träningsbild från i sommras! åh ge mig sommar och utebanan!!
// Anna

hallå där

har precis slutat jobbet. var i stallet imorse, tidigt. Fick panik när jag skulle plocka i ordning mina saker lite i sadelkammaren och ser att allt är oputsat. Får putspanik och smörjer allt! Inkl. carls grejer som hänger på krokarna intill. Putsade en timme.. haha sjukt när man får sånna ryck.. Trappar ner ridningen nu inför vilan nästa vecka så idag blev det bara en promenad i skogen med Catten. Men hon är glad ändå :) igår fick min vän lovisa rida catten på banan, hon skrittade mest men travade även lite, det gick kanon! Kul att se någon annan på catten som kan se det fina i henne (:
Kärlek<3

// Anna

god morgon

Ingen sovmorgon här inte! hinna med hästarna innan skolan, och ta bussen 07.30 hemifrån, är så himla sölig att göra mig i ordning på morgonen så jag måste ha minst en timma ;) fysträning nu på morgonen också, får se hur mycket jag pressar knäet, men är verkligen taggad att komma igång och träna igen :D

rider ikväll och får se hur det går, han är säkert minst lika pigg idag, haha ;)


haha, minen.. och snyggt kort från träningen precis innan vilan, haha ;)


/Mia

skön onsdag

Nu har jag ridit ut ca 30 min. han var superpigg och ville helst av allt bara galoppera, haha. väldigt alert, tog galoppfattningarna direkt, dessutom var de jättefina! hur snygg som helst på hackamore, min lilla prins.
Tänkte ta det lugnt nu i igångsättningen, både för mitt knä och för att Bj ska må bra :)


Köpte nya boots idag också, älskar verkligen sådana billiga gummiboots. sitter superbra och ger inga skav. de är även snygga och billiga ;) Bj går med boots varje dag i hagen och när jag rider, för att inte kliva sig med broddarna och för att inte kliva av sig sina skor.


Köpte också en slicksten till Bj med morotssmak. får se om han gillar den, han är rättså kräsen ;) Annars får Apan den


/Mia

i skolan

sitter på lektion i skolan, hehe och borde inte sitta vid bloggen, menmen. försov mig imorse, så jag hann nästan inte med hästarna. men de kommer alltid i första hand så jag skippade mockningen istället, så att jag hann med bussen till skolan :)
Idag ska jag sätta igång BJ! :D knäet känns helt bra idag! dock hade jag känningar igår, då jag var med på idrotten i skolan i måndags.
Busade med BJ i snön igår, han hade så jäkla mycket spring i benen ;) tog tyvärr inte några kort. Nu ska jag fortsätta med ämnet hälsopedagogik.

/Mia

Kollektionen

Här kommer jackan och väskan som jag köpte i Borås! :D


Tycker den är så grymmt snygg! :D Längtar tills jag kan börja använda den!
Den är ju så snygg att jag vill ha den till vardags och inte till stallet!


Den här är ännu snyggare irl än på bilden! Älskar att man får i allt man behöver och att den är så sjukt snygg! Var bara ett MÅSTE :)

Dessa saker är special disegnade av gina tricot endast till Grand prix borås och gick endast att köpa på plats! (: jumjum

Sen fanns det ju massa annat oxå det hittar ni på http://wordpress.ginatricotborasgrandprix.se/kollektion/

// Anna

Hemma igen

efter en helg i Borås!
Kom på att jag varken skrev att jag skulle iväg och vad jag skulle göra!
Jag har spenderat Torsdag-till-söndag på Gina Tricot Grand Prix Borås!
Jag har varit med som hästskötare till en kompis, så dagarna har bestått av borstning, fixat i ordning hästen, putsat, mockat, sprungit med vatten och mycket mycket mer! Men det är värt allt! Otroligt lärorikt att följa med och otroligt skoj! Har haft jätte trevligt och mysigt trots det svin kalla vädret!
Mer orkar jag tyvärr inte berätta just nu. Är mer död än levande så ska gå och lägga mig och sova i min kära säng! berättar mer ingående imorgon, och med bilder! Även vad jag shoppade :D är förvånad över vilka snygga saker/kläder det fanns i shoppen!
mer om det imorgon! ;)
God Natt // Anna

kvällsnöjet

spenderar kvällen med läxor och mys med min fina Bj. bänkar mig nog framför solsidan och ponny-akuten ;)  helgerna går så jäkla fort nuförtiden! men nu är det bara en vecka kvar till sportlov och sen gbg!! :D lääääängtar, ska börja sätta ihop en bör-köpa-lista....


/Mia

rastlös

12 grader minus ute.... åh jag som trodde att våren var på g. inte nog med det så är all bortsmält snö ersatt med ny snö.
ska väl iaf traska över gårdsplanen till stallet och ta in hästarna. var dessutom lat imorse, så jag har inte mockat, hehe. men det var 18 minus imorse, så då gick jag faktiskt in igen - när jag släppt ut dem - och drog täcket över huvudet. ;)
vill så himla gärna rida!! men nu har jag känningar i knäet igen.. kul


/Mia

helg

hade lite för mycket planerat igår för att hinna blogga. Men jag red iaf igår! åh vad jag saknat det. Red på hacket, och den här gången var han väldigt tillfreds med det, jobbade jättefint i form, superfina galoppfattningar. Var dock bara ute en halvtimme, ville inte anstränga knäet för mycket, nu när det känns helt bra! Får nog vila idag, så sätter vi igång ordentligt på måndag.

bild från ett annat tillfälle :)
/Mia

spö

idag har jag nog inget speciellt att berätta, utom att jag knöt fast ett dressyrspö i Bj:s krubba för att han ska sluta vara så himla rädd för det. usch stackarn, jag har aldrig rappat till honom, men han backar såfort man står och håller i det. att rida med det är inga problem... så jag ägnade 45 min åt att bara dra spöt på honom, kunde - när jag kände att vi var färdiga - dra spöt på hans framben utan att han nästan brydde sig :)

Bjuder på en ledsen bild, buhu

/Mia

gamla bilder

Även om det inte var så svårt att hålla koll på vilken grimma som var vilken tyckte jag ändå att vi skulle märka upp krokarna...... haha



Känns det realistiskt att katten heter Lilla Grå?


/Mia

snösnösnösnösnö

fy vilket jäkla snöoväder! skyndade mig ut när jag kom hem från skolan för att ta in hästarna. Bj brydde sig inte speciellt mycket åt vädret, men apollo ville inte vara ute, stackarn stod och frös :( usch har fortfarande dåligt samvete. han börjar frysa direkt när det snöar eller regnar lite, ändå hade han 400 g på sig, när det var +1 grad enbart för att det snöade... ska ut och gottgöra honom med en massa mys och morötter nu.



/Mia

apan

eftersom jag fortfarande lindar mina lindor, istället för att införskaffa en benlindeupprullare, tycker apollo att det är väldigt roligt att putta ner lindorna. det samma visa varje gång, så nu tänkte jag att jag skulle filma det också ;) ganska söt. "spotta ut dom". aja, var ju absolut inte bara en linda, haha...


sool

sol och riktigt fint väder idag! kunde inte låta bli, så jag struntade i sjukgymnastens order och red ändå. inte bra men kunde inte låta bli.. Bestämde mig för att prova hackamoret idag. gick sådär, tror aldrig att han gått med ett (?!) Men kändes lite som att han bara knäppte av och doppa in huvudet. har ju lärt honom att när man lägger handen i nacken på honom, ska han ta ner huvudet. däremot ville han inte trava eller galoppera :( stod mest på bakbenen. ska prova nån gång till, kan ju vara ovana? men sen när jag red på volt fungerade allt korrekt.





Bj i somras :)
/mia

God morgon

är helt slut, kunde inte somna igår ikväll och var vaken typ till 2, och klockan ringde halv sex.. men men, sånt är livet..



/ Anna

Har precis kommit..

har precis kommit in efter en promenad med Loke och marie med tyson, mysigt när man kan sällskapa på kvällen. törs inte gå ut själv när det är mörkt så perfekt att ha värdens bästa granne<3 imorgon ska jag gå upp tidigt och jobbar :( men sen direkt efter jobbet ska jag och mamma göra något spännande... hoppas på det bästa, mer får jag tyvärr inte säga. Mami var ute på kvällen nu och pussade på Catten och gav henne lite godis!! tur hon finns ibland ;) <3 Känner mig på lite bättre humör nu iallafall efter telefonsamtalet om imorgon :D
Natti
// Anna

täcke

Köpte ett nytt täcke till Bj idag, ett bucas, bestämde mig äntligen för att de är bra. men så får jag såklart med mig fel storlek, 145 istället för 155 cm :( är ju bara att lämna tillbaka... surt. Fy vad jag ska shoppa i gbg, hehe

det här täcket däremot sitter som skit :(

pimpad!

Nu är Catten pimpad med sina nya fina rosa rosetter från hansbo! Måste bli en tummen upp på det! ;)





(jag fick aldrig någon ponny, så får ta ut det nu, så här lite i efterhand. därför kan jag bara inte hålla mig borta från allt som är rosa, glittrar och är allmänt gulligt! det är inget jag kan råför....)

// Anna

jag tål verkligen inte...

Jag tål verkligen inte när människor är så jävla puckade och tror de vet bäst om ALLT. Är så fruktansvärt trött på allt just nu. Ta mig här ifrån! Ska bli skönt att få komma bort ett par dag, men har sån ångest över att lämna Catten :/
Var i stallet imorse och fixade allt, red på banan i det härliga vädret och nu är det jobba som gäller.



Igår när vi kom tillbaka efter att ha ridit ut så började Catten och Extra kila på varandra på stall plan! Gick inte att sära på dem, dom skulle bara klia, hela tiden, till sist fick vi dra isär dem.. Pluttarna<3 Bästa vännerna..





// Anna

snart till skolan

sovmorgon idag, så jag sov till åtta, sen gick jag upp och tog hand om hästarna :) fodrade, släppte ut dem, mockade och gjorde iordning grovfoder och kraftfoder för resten av dagen.
Eftersom det är så fint och varmt väder idag bestämde jag mig för att tvätta bj, dock bara svansen. den var så himla äcklig haha. När jag ändå var i farten tvättade jag apollos svans och bakben också, eftersom han är vit har han en benägenhet att få kilometerstora pissfläckar på sin högra kroppshalva...

Apollos svans efter tvättningen



Sedan tog jag med mig båda två på en skogspromenad, för att torka och för att äta på det lilla gräs som kommit fram ur snön. Apan gick som vanligt lös, har aldrig grimma på honom, gamla gubben kommer när man ropar så...








När man vilat i 1 och en halv vecka är det ganska skönt att få leka av sig lite ;)




Mysbubben<3


/Mia

skön dag

Slutade tidigt idag, så mamma  hämtade mig efter skolan och åkte och köpte mat till hästarna. Blev några säckar havre, senior musli och en dunkt linfrö olja. linfröolja skulle jag aldrig klara mig utan! hästarna är så himla fina i magarna med den :)
ikväll ska jag nog övningsköra och pyssla med Bj ;)


god morgon



är mer död än levande. det svider att gå upp halv sex på morgonen. hur fan ska man lyckas hålla sig vaken över huvudtaget? det kan man ju fundera på.. idag blir det jobb till klockan två, sen köpa spån, hämta jennifer efter skolan och sen direkt till stallet! igår städade jag i mitt skåp iallafall och fick massa pyssel gjort! blir nog lite till idag, vill ha snyggt omkring mig :D Kanske skulle ta några bilder i stallet/vid skåpen/sadelkammaren och lägga upp?


foto: frida hedström

//Anna

zzZzZZ

Boende och buss fixat till gbg! ska bli riktigt roligt, har aldrig varit i göteborg heller :D
Nu ska jag lägga mig och kika på någon film och vänta på att ponnyakuten kommer ut på svt play ;) natta hästarna och sen sova. Har så jäkla ont i huvudet också....

köpte iförsig sakerna igår, men har iaf inhandlat ett nytt Hansbo svett-täcke till Bj, i färgerna vitt och grönt. Blev även nya mörkblå benlindor och ett grå-rutigt bomullstäcke :)





google bilder<3


/Mia

Kvälls nöjet

Kvälls nöjet en söndag består av Ponny Akuten :)



//Anna

Söndag

såå tråkigt att behöva jobba en söndag :( men vad gör man inte för pengar..

Planerar för veckan när jag ändå är i farten,
-ska boka hälsokontroll till catten (mälardalen hästklinik)
-boka vaccination (distrikt veterinären)
-kolla på dressyr träning på bullersta
-åka till borås

Kommer bli en stressig vecka men det är de väärt! (:












Syster o hennes pålle fick oxå vara med :)


// Anna

morgon

Dags att ta sig upp ur sängen och bege sit ut till hästarna, mocka och göra iordning allting så att man har det klart. Blir någon ledarskapsövning och sen kanske lära Bj att stå på en pall ;) han är så jäkla lättlärd, bara han förstår vad man vill.
La det nya tränset + dressyrtränset i 'oljebad' ett par dagar igår kväll, annars får man attans smörja ihjäl sig om det inte ska torka när det är nytt! Får ju passa på när inte sakerna används :)



/Mia

oplanerat

Ganska otippat om man säger så, men dessa kom på posten idag ;) mamma fick mig att skriva till en tävling i nån tidning där man kunde vinna biljetter till göteborg horse show. jag vinner aldrig, men nu gjorde jag visst det :D
Biljetterna gäller för den 27, vilket är lite tråkigt för jag vill helst se kuren och på söndag är det bara hoppning, haha. köper nog till en biljett på lördagen :)


bilden är tagen från google, ville inte lägga ut bild på mina egna biljetter

/mia

nya byxor

Tog en titt på Hööks hemsida nyss och hittade dessa snygga ridbyxor! Funderar på att köpa och ha dem som tävlingsbyxor. är inte ett jätte fan av vita ridbyxor, så detta ser ut som ett bra alternativ för mig! tycker de ser otroligt sköna ut. det blir nog mitt nästa köp!




// A

Tidig morgon

fick ingen sovmorgon idag heller. hade morgon utsläppet i stallet idag så det var bara att kliva upp.. Frida följde med samtidigt så red vi direkt efter utsläppet. skönt att ha det gjort. idag känndes hon fin i formen och hon har lätt i munnen och samarbetsvillig! Efter ridningen snabbade vi oss en sväng ut till ingvaldstorp för att köpa lite foder (eftersom kvarnen i nypan inte har öppet på helger), fick även med mig lite rosa rosetter från hansbo :D sen bar det av till Mörtbol för att kolla på hopptävlingen. Fina Sophia var nere med en av hästarna så det var super trevligt! Nu börjar jag känna att det är dags att anmäla mig jag med .. haha.. får se hur det blir med den saken ;)


// Anna



Romme Alpin

har haft så jäkla mycket att göra så har inte hunnit gör ett endaste litet inlägg! :O Onsdag kväll var det hopplektion, kom hem sent så det var bara sängen, hade vikare på hoppningen, det blir ju rätt alldagligt när man alltid har samma tränare så känndes riktigt bra med lite omväxling, även om jag var skeptisk i början. hur som helst gick det kanon och det tyckte även tränaren :D Börjar oturen vända?
kvart i sex torsdag morgon så åkte jag med min lillasysters skola till romme alpin över dagen, fick följa med som 'förälder'/äldre ansvarstagande elev' , goood for me ;) hade iallafall en trevlig dag. dock har jag nog aldrig varit så trött och haft så ont på otroligt länge, men det vare värt !
och igår så var det hämta hö som gällde, åkte två vänder med proppfull transport! tur att det finns vänliga människor som kan hjälpa till! tack!


Idre 2009

//A

lördag

dålig uppdatering, men känner inte att det finns så mycket att skriva om nu när jag är 'ridledig' Bj går i hagen och verkar tycka att semestern är ganska skön ;) nu ska jag ut och fodra hästarna, köra lite ledarskap med bj och sedan ta tag i läxorna!



/mia

Löshoppning

I söndags åkte jag och jennifer till ridhuset för att träna lite dressyr. dom innan hade löshoppat så lät de vara kvar framme och så fick de skutta lite innan vi skulle åka hem. catten skutta lätt över 1-1.10 m :D skit lycklig jag vart då :) hon hoppar verkligen suveränt! närsta gång ska vi åka enbart för att löshoppa och då ska vi pröva hoppa lite högre! så himla kul, då ska jag försöka filma lite oxå :)
uxis o catten på g till ridhuset (:
//A

naatti

Kanske dags att gå och lägga sig snart, hovslagaren kommer imorgon bitti och det tar ju en stund för mig att köra till  stallet så det blir en tidig morgon trots att jag är ledig :( får väl åka hem och sova middag sen istället... Har två hästar att rida oxå + lektion på kvällen så kommer att bli en lång dag imorgon! På torsdag tar jag häst ledigt och åker till Romme över dagen! ska blir roligt :)
Letar förbrilt transport nu men hittar ingen bra :( fick precis dock några nya spännande alternativ så det kommer väl en snart :) Bästa pappa<3
Hörs imorgon // Anna

hackamore

det är när man inte ska eller får som man vill som mest. är så jäkla sugen på att ge mig ut och rida! har kommit på hundra miljoner olika övningar som jag tänkt göra när vi sätter igång igen.. Får väl ägna följande veckor åt att putsa på mina träns<3 haha
Köpte ett hackamore idag också, men hade lite bråttom, så att jag såg inte att det var nylonremmar och inte läder. Vill helst ha läder på min skavsårs häst ;) lämnar nog tillbaka det imorgon.



/mia

Hagmatchning






Älskar när ALLT matchar! köpte en lamicell gimma med matchande grimskaft igår till vintertäcket :) kommer matcha super i hagen och stallet ;D
//Anna

träns

inhandlade det här stilrena och snygga tränset idag, Hubertus Classic. det ska bj ha när vi börjar hoppa i vår, min dressyrhäst behöver verkligen ett pullarträns! haha<3





dåliga mobilkamarebilder, menmen
/mia

god morgon

Dags att sticka ut och morgonfodra hästarna, sovmorgon idag till 13.50, helt okej! fixa med hästarna, mocka och göra iordning grovfoder. Tänkte jobba lite med Bj, göra någon ledarskapsövning, sen kommer hovis kl 10. antar att snösulorna får sitta med under de nya skorna, men tänkte nog ha 4 broddar i varje sko istället för 2, är så jäkla halkigt!



/mia

RSS 2.0