inget stort fan av måndagar

Har haft en knäskada rätt länge, men som inte hindrat mig från att rida ;) dock rekomenderade sjukgymnasten att jag inte skulle rida något på två veckor, helst inte utöva någon aktivitet :( kommer säkert gå upp 5 kg.... och just när det började gå så bra för oss i ridningen! men ska passa på att ägna tiden åt markarbete, det behöver vi.
var ändå lite varm i bakbenet från trasslet med staketet... ser helt fint ut, inte svullet eller nåt, men ändå varm i benet :/



/Mia

träning

bilder från dressyrträningen. han var hur fin som helst, nu är vi verkligen påväg någonstans! Börjar kunna bära upp sig själv, sedan kan vi komma ifrån den här låga formen :) Har aldrig känts såhär bra. lätt framtill och två gram i tyglarna.
Såklart gör han sig illa i hagen sen efter, allt kan ju inte vara perfekt.. Han bestämde sig för att rulla sig, alldeles för nära staketet, så han fick ena bakbenet utanför undertråden, fär panik och galopperar iväg. Tråden gick av, men han fick sig ett brännmärke på bakbenet :( Blödde inte iaf

Bilder från träningen



/Mia

<3

du betyder ju allt för mig, älskade Catskill <3

tisdag

Red ut på förmiddagen, efter att ha mockat och gjort iordning grov- och kraftfoder. Gick sådär, skulle behöva rida för tränare, hm undrar vart han håller hus ;)


Bjuder på en bild från november, har inte tagit några på länge... får tvinga ut mamma ;)

/Mia

Tisdag - skitdag

Helvetes jävla skit dag rent ut sagt. blir så arg på mig själv när jag inte klarar av saker. när jag inte är tillräckligt bra. när jag inte kämpar tillräckligt mycket. när jag skyller på andra. när jag inte kan skärpa mig. när jag inte kan.. när jag inte kan något jävla alls....! idag kändes det som om jag var helt jävla sämst i världen på att rida. som om jag förstör catten. hon är värld någon bättre. någon som kan rida bra. inte någon som jag. som inte ens kan ha handen prick stilla. ibland bara hatar jag när det blir såhär. jag blir sur för att det inte går bra när vi hoppar, och allt hänger/ är på grund av mig. jag bara förstör allt... Jag har inte ens någon lust att rida nu. catten var super duktig glad och busig, och vad ger jag henne? irrritation och surar över allt. stackars lilla hjärtat. älskade lilla dockan<3 det är så jobbigt just nu :'( <3 kan det inte bara bli sommar och varmt? så man kan träna hemma o öva varje dag? nu vill jag inte ha mer vinter!! :(
/A....

sadel

mår nästan illa när jag såg det här inlägget

http://seriouslyfrida.blogg.se/2011/january/slakt-av-markeslos-allroundsadel-del-1.html#comment

(lyckades inte göra någon länk) fattar inte hur folk kan lägga lite pengar på en billig skitsadel från börjes eller liknande, när man sen får lägga MYCKET pengar på att få hästen rak och smärtfri senare...
Dessutom är en sadel som är utprovad av någon som kan både skön för ryttare och häst. syntetsadlar är verkligen inte sköna!



Åkte till Sharpmans i somras med Bj och fick den här sadeln, Prestige, utprovad.

/mia

Åter igen,

Bett.. Har prövat att rida med rakt bett två gånger nu, en gång i skogen och en gång på banan. Hon var lite stökig på det ibörjan men idag gick det fint. hon tar ett bra stöd och man kan vara lätt i handen. dock blir hon lite starkare men vad jag kunde känna av på banan var det bara positivt. detta bett kommer nog aldrig sitta i munnen vid hoppning eller galopp i skogen/terrängen. men perfekt i dressyren. i veckan  tänkte jag pröva  på ett tredelat oxå. det skall ju vara lite skarpare än de två delade, så det borde vara bra vid hoppning ;) ska iaf pröva det nästa gång jag ska rida på banan (:

,
prövar med de gamla helderliga betten, hade ju igentligen tänkt mig ett rakt Nova/gummibett, men detta är alltid en start. tycker det är intressant eftersom jag allt ''kört på det gamla vanliga'' ;P

// A

kväll

Har varit lite slö med bloggandet, har haft lite mycket i skolan och så. Dålig ursäkt men, hehe :) Fick lite inspiration från dressyrmupparna häromdagen, så jag gick upp på vinden och letade fram ett färgat vin-rött galopp träns som jag haft på Apan förut. Supersnyggt på en svart häst tycker jag! Har ett grönt också, ska nog börja leta ;)
Red iaf ut barabacka med det idag, mest skritt, var så jäkla halt och BJ har bara broddar i trakterna, hade inte riktigt tänkt mig det här underlaget, så han har inte ens några hål på tårna. :(
Ägnade kvällen åt att laga hagen som Bj haft sönder, blev till att sätta till ström också, är liiiiite för orädd för tråden, puckot ;)

helt okej med sommar så att man kan rida ordentligt igen!

Söndag

Går lite upp och ner i uppdateringen här känner jag, Mia var är du? ;) Sitter som vanligt och kollar runt på olika sidor, eller som pappa kallar det, letar saker att köpa som man egentligen inte alls behöver.
Har varit ute med mammsen i stalllet och fixat allt och ridit. red på banan idag, gick vell så där till en början men mot slutet gick det fint. hon är så jäkla pigg när man inte kan rida ordentligt men ja lyckades få henne ganska avslappnad till sist och sänka hennes huvud som nästan var jämte mitt. så det blev lösgörande på volt idag. mamma var med och fotade. men dom bilderna får jag nog nån annan dag så jag kan visa (:

av alla onödiga saker jag hittat idag ingår bla detta schabrak ;)

blir så jäävla irriterad över att jag inte kan hitta den större bild :I men visst äre snyggt? (:

//Anna

träna ikväll

är så deppig över att det inte går att rida någonstans så ikväll blire en tripp till ridhuset!
bebis i transporten, hon gillar när hon kan titta ut lite ;)
//Anna

<3


Skulle vilja

pröva dessa bett på catten, väntar fortafarande på ett 'aha' ur hennes mun, så funderingarna faller kring dessa.


Någon som prövat något av dessa?

Vårt 'dagliga' bett är ett två delat eggbett, o till träning ett vanligt två delat m lösa ringar.
Brukar ibland även använda vårt gamla tredelade bett med parerstänger (kanske borde pröva ett 2 delat sådant?).
men bäst går hon på det 2 delade m lösa ringar (:
jag vet att alla just nu skriver att 2 delat är djurplågeri men inte ur min syn vinkel! hon går superbra på dessa bett! hon är jätte känslig i munnen, men med 2 delat tjafsar hon inte, lyssnar lydigt och är lugn!

// Anna

dålig uppdate

har inte hunnit uppdatera alls, allt har bara varit kaos.
I lördags åkte vi till ridhuset för att träna lite. Trodde det skulle gå åt helvette men det gick fin fint, hon är fin hon, catten.. tur att något gått bra iaf!

Gårdagen var helt sjuk.. kan inte fatta det! Hästarna var helt tokiga. kan inte ens föklara mer än att först blev E (min stallboss) omkull dragen av en häst som skena iväg. mitt på plana isen. aj. en häst hoppa ur hagen o blev helt tokig, hade sönder tre hagar och fick catten att hoppa ur hagen! i farten av att spänga den andra grinden sprang han över E som stod på andra sidan, såg bara hur hon flög bakåt och att han klev på henne. försöker ringa F som har två hästar i stallet om hjälp. inget svar. catten o den andra hästen skenar förbrilt gatan ner och upp tills dom spänger sista grinden rakt in i hagen. lyckas stänga och alla hästar är på plats. Min ända tanke var att ring ambulans, E har ju kunat bli trampad var som helst. Lyckligtvis blev det bara benet och armen. Spenderade resterande timmar av att sitta på akuten..
Han iallafall springa bort till min tid på vårdcentralen. Muppläkaren var dryg som ett svin och de enda hon gjorde var att klämma lite på magen o säga att hon inte var så orolig. Har magkatarr och ska käka kur i 2 veckor, hjälper inte det måste jag in på grundligare undersökning.. hoppas jag är död av smärta då..

Verkar som min tur fortsätter! ;(

//A





äntligen fredag

var i stallet tidigt imorse! red en bra runda m sanna, vi hitta till och med själva! idag känndes catten så himla lydig. hon har ju varit rätt svår att hålla på sista tiden men idag var hon hur mjuk som helst i munnen! könt att ha sin vanliga häst tillbaka. blev vell lite tokigt vid flytten och allt, men nu verkar hon ha hittat tillbaka och blivit lugnare i ridningen igen. Ikväll blire mys med Mia, chips dipp o film :) ser ut som det bli soooovmorgon imorrn :D


haha inget ovanligt att det går till så här ;)

// Anna

torsdag


Klev upp tidigt imorse för att bege mig till stallet, tog en härlig skritt tur med trevliga Irene på en pigg häst. (vet inte hur man blir trött) har varit varmt här ett par dagar så har skippat termosarna, men tabbe idag. höll på att frysa låren av mig! I helgen beger jag och catten oss på träning för att äntligen få hoppa. har blivit lite med det på sista tiden eftersom flytten krävde en stor omställning och allt har varit så himla stressigt runt jul. men nu när vi äntligen är på plats känner jag att det är dags att komma igång lite igen.


Catskill Serenade

// Anna

Letar transport

letar för fullt efter en transport. känner verkligen att det börjar bli dags att investera i en NU.. men kan lixom inte hitta den perfekta. det är så mycket som ska stämma, men hittade en som jag verkligen vill ha men då är den tyvärr dock inte i min pris klass :(

Ifor Williams

Kanske kan finnas liknande / äldre modeller med samma funktion typ? känner att boggie är ett krav, frontutlastning ett STORT plus och en transport som absolut inte för tung. kommer endast att åka med en häst ju och har ju fiina saaben att dra med så vill inte ha jätte trailern. den här känns lixom precis laaagom (:

// Anna

ny

har varit lite dålig på att uppdatera, men det ska jag bli bättre på! inhandlade en ny stalljacka igår, från Schockemöhle, jätteskön! och visst är den snygg?

/Mia

Nya katalogen

Har glott igenom Hööks katalogen nu som alla andra, men kunde knappt hitta något jag vill ha. det enda jag hittade som jag behöver var ett bett, tävlingsmapp, discogrimman (visad i tidigare inlägg) och lite andra små saker. Förut älskade jag hööks men nu känns det som om det aldrig kommer in något nytt och kvaliteten gör en besviken..



//A

summering av dagen,,

seg uppdatering idag men har varit borta hela dagen! tog mig en välförtjänt sovmorgon med Loke.
sen åkte jag hem till mami och käka frukost, sen till stan för att hämta emmis och åka till vår kusin Johanna för hennes lille son har precis fyllt ett år (: världens sötaste! han fick en nalle puh gosa och en hopp ponny som man blåser upp och är blå ;)
Sen bar det av till hästbutiken för att kolla in jackorna som kommer ut på halva priset! Köper nog en imorgon!
Efter det blev det rally till stallet, red först ut på Carl en sväng med Frida och sen Catten på banan. övade avsaktningar och igångstättningar. gick mycket bra mot slutet av passet iaf även om hon var heeeet i början!
och tillslut bar det av för lektion på bullersta.
Fick några fina kort från i somras när vi red på terrängen! Åh vad jag längtar efter sommar!!!!!!!
Underbart.

//Anna

stackars loke

Seere inte jäävligt gott ut? hade ingen hund mat hemma (tog visst slut imorse) så man tager vad man haver. Katt mat och falukorv... MuMs!!
/Anna

tröttis

Längtar tills hööks kommer till nyköping! ska absolut investera i en sån här, så man slipper bära alla dessa vattenhinkar, hehe. Borde även köpa ett par vita boots, så det matchar vita benlindor, inte jättefint med svarta till!

red ett lätt dressyrpass i hallen idag, väldigt mjuk för att ha stått i tre dagar. inte var han pigg heller (som jag trodde att han skulle vara), segare än han brukar vara, kanske var smart att dra ner lite på kraftfoder under den lilla vilan ;) Får se om vi kommer iväg till ett riktigt ridhus i helgen, och hoppa lite som vi inte har gjort på jättelänge!
Apan hade ingen hovröta heller, puh. fast det ser inte jättefint ut, men hovis kommer snart ändå så :)

/mia

Vill ha



Skulle väldigt väldigt gärna ha ett sådant fleesis till Catten. Hon som blir tok spänd i ryggen för lilla minsta skulle behöva ett sånt täcke. tror det skulle bli prima om hon kunde ha det efter träningar och när hon är frusen..



jag har ju benpaddarna som jag använder med jämna mellan rum när det behövs.
tycker att dom funkar helt okej, men funkar verkligen täcket? om jag köper ett hoppas jag verkligen på det!

// Anna

under sadeln

Funderar på att köpa ett sånt här schabrak till hoppsadeln om det kommer ut med 2011 loggan, kände att jag inte har så många hoppschabrak :p snyggare med färg när man hoppar och vita schabrak till dressyrsadeln, eller vad tycker ni? Hade massor när jag red på apan, men det var mest billiga som jag slängt nu pga den dåliga kvalitén. Hellre färre, fina märkesschabrak än många billiga dåliga ;)


apan

satt och läste igår om hovröta och strålröta när man har snösulor. blev lite nojig, så kollade mina hästar och nu får jag halvt panik för jag får för mig att apollo har strålröta. ska ringa hovis sen. kan lägga upp bilder senare på hans hovar :(

pensionerade 23 år unga apan ;-)

uppe tidigt idag

och jobbar. ingen spännande direkt. åker till stallet direkt efter jobbet så jag har kvällen off. känns iaf skönt (:


//A

måndag kväll....

måste igentligen gå och lägga mig nu.. det suger att behöva ställa klockan på halv sex imorgon och börja jobba sex.. :/ tänk va skönt de skulle va att slippa jobba... men drömma går ju.
tänk när det äntligen ser ut så här ute igen! saknar sommaren och att kunna träna på utebanan.
i helgen ska jag försöka ta mig till ridhuset och hoppa lite. hoppas någon kan följa med och fota lite (:
hoppas på att kunna rida som vanligt imorrn..
//Anna

en sån där vanlig måndag

lilla pållen fick skrota i hagen idag också:( tänkte försöka rida i papsens maskinhall på onsdag, är iaf grusgolv, inte världens bästa underlag, men någon gång ibland får det väl gå vägen. nu ska jag sova och försöka hitta nåt bra jobb imorgon till sommaren!



BJ i somras innan jag köpte honom
/mia

prinsen

8 månader sen jag satt upp på BJ första gången. tiden bara flyger fram, minns att jag tyckte att han var helt enorm haha, men nu skrämmer han mig inte så lätt med sina futtiga 173 cm ;) haha. men det var en ganska stor omställning från att ha ridit mindre hästar, ponny, eller min gamla häst, till att sitta upp på en normalstor häst. helt fantastisk att rida <3



rider lite bättre nu, hah
/mia

sol och plusgrader

här i nypan. fint, längtar så mycket efter våren nu så jag kryper snart på väggarna. Pratade med Mia igår och vi ska försöka komma iväg med hästarna i sommar, vore riktigt kul om vi kunde göra det (: hästarna vilade ju igår pg av vädret men det var knappast bättre idag. det går inte att rida någonstanns om man inte har ridhus ): snor halt på vägarna och packat i skogen , är så rädd att hon ska sträcka sig eller vricka sig :/
Skrittade iaf ut en sväng på carl idag och catten gick en promenad, hatar när vädret förstör ridningen !

För överigt så har ju inte 2011 börjat speciellt bra för mig.. i måndags gick brandlarmet i lägenhetn ovanför när jag satt i underkläderna med en grön ansiktsmask i soffan och det var bara att springa ner till brandkåren som kommit, i tisdags skenade hästarna okontrolerat i skogen och blev totalt hysteriska, i onsdags körde jag i diket på väg hem från stallet ..osv. idag blev jag trampad på foten i boxen (smärta!) och till råga på allt halkade jag och slog omkull mitt vid storgatan när jag skulle gå ut med Loke... när ska turen vända?


// Anna

I stallet

det är så himla skönt att ha en egen dörr till gödselhögen. slippa skottkärran och allt extra arbete.
kan bara kasta ut skiten genom dörren! finns bara 2 boxar i stallet med det av nio, så valde verkligen rätt ;)
'

Hungrig


Jobbar ju men är så himla hungrig så christian är och hämtar lite söndags mat åt oss nu (:
fick bli rhodos, oxfile och lam, mums (:

//Anna

söndag

Mia hittade detta snygga schabrak igår! jag är en sucker för rosa så det här är bara ett måste för mig. så himla snyggt!


Blev ingen ridning idag, kännde verkligen inte för det med tanke på att det knappt ens gick att släppa ut hästarna i hagen. snö fall från taket och blank stall plan. ursh. Pussa  o borstade en massa ist! och så fick jag äntligen upp en liten skylt på boxdörren ;)

//Anna

söndag, blä

fodrade och släppte ut hästarna på morgonen, istället för att mocka gick jag in och la mig igen ;-) tänkte sova lite till denna sista dagen innan lovet är slut. inte speciellt sugen på att ge sig ut och rida heller, när det är is gata på vägarna.

BJ och Apan

Loke..

loke ligger och kromar sig i soffan. skit hunden vägrar ju att gå ut när det regnar..
och här öser regnet ner, snön på parkeringen utanför finns inte ens kvar, nu ser man plattorna..
hoppas inte att det fryser på nu för då kommer jag aldrig komma till stallet imorgon :(
har roat mig med att städa bort julen i lägenheten hela kvällen fram till nu. otur att jag inte har
nått bättre för mig en lördag kväll som denna ;P
// Anna


En riddares historia går på tv nu, älskade den filmen förut, men
nu kändes det som värsta djurplågeriet.. jag vet att det bara är på film men
det ser så hemskt ut när hästarna rycks och slits i..:/

.

Kan ni inte kommentera någonting i bloggen? :-)



/mia

bitarN

Apollo är så jäkla rastlös i boxen, eller på nätterna iaf, biter på olika ställen på boxdörr och väggar. inte så kul när stallet är nybyggt :P funderar på att ge honom en bit lövträd insmord i honung/sprejad med lite sockervatten. haha, kanske han gillar bättre. eller är det någon som har någon bra ideé? ;-)




/Mia


Följ oss via bloglovin!!!

http://www.bloglovin.com/blog/2236812/anna-amp-mia#

Ute och red i det hemska regnd-snö-blåst vädret, super pigg häst, men kan väl inte säga att jag var så himla pigg ;-) njöt mest av hans underbara galopp och struntade i dressyren idag, rakt fram på skogsvägarna, härligt.
Köpte ju ett träns häromdagen från hööks. kan säga att det var rättså dålig kvalité. lädret sprack, så köp det inte.
bilden är tagen en annan dag
/Mia

hemma igen,

Hemma igen efter att ha ridit i snö kaoset. Lillasyster och jag tog och red lite på banan idag,
kände inte för något annat med tanke på att det typ regnsnöade idag. precis allt var dyngsurt
när vi kom in, det till och med rann från hjälmen :(
Just nu vill jag bara ha sommar. sol. värme. torra saker.
eftersom jag står i ett litet och gammalt stall är det otroligt fuktigt inne i stallet nu när det är tö väder.
försöker klämma in allt i vår lilla sadelkammare, är så rädd att mina läder saker ska bli mögliga :/
Förhoppningsvis blir det lite torrare snart, men är orolig över våren när all snö ska smälta.. ;P




Extra och Catten idag :)

Tur att min bästa häst alltid lyckas få mig på bra humör iallafall!

// Anna

sovmorgon

Tog lite sovmorgon, så pappsen fick ta han dom hästarna imorse, hehe :-) borde egentligen ge mig ut och rida men det får vänta lite. hårdträna lite för nästa träning för tränare, känns äntligen som att vi börjar komma någonstans. han börjar äntligen mjukna i munnen och mina hjälper blir bara mindre och mindre. vi förstår snart varandra! :-)
känns knäppt att Bj var brun i somras..
Känns knäppt att BJ var brun i somras..
/ Mia

god morgon

Ny vaken och påväg till nu, känner mig lite stressad så skriver mer sen (:
Pappsen gillar catten (:
//Anna

Ny inhandlat


Nu när catten äntligen flyttat var jag tvungen att köpa lite nya foder tillbehör.
så Mia och jag var och shoppade lite förut.
I förra stallet jag stod i ingick foder och foder låder. men nu bestämmer jag allt själv
och handlar allt själv. Men det känns som en stor frihet att styra över exakt allt,
speciellt kvaliteten. Vill inte påstå att standarden i förra stallet var på en speciellt hög nivå.
men nu kan jag själv se till att catten bara får det bästa och det känns bra (:
// Anna

Sex And The City


Nu ska vi gå och kasta oss i soffan för att köra sex and the city maraton ;)
// Anna & Mia

Kom precis hem till Mia


Har varit i stallet hela morgonen och fixat och ridit, blev en riktigt lång tur idag,
men det var helt perfekt! På vägen hem åkte jag till Mia, så nu är jag här och myser lite.
Planerar för en lugn hemma kväll med mina bästa. blir tidig morgon till stallet imorgon!
ska hinna med två hästar innan jag börjar jobba klockan ett.


Inget kan komma i mellan oss, älskade häst<3

//Anna

.

fick hem ett träns att rida i skogen med, ganska fint va? :)

/Mia

morgon

nu ska jag ge mig ut och rida i det vackra vintervädret :)

BJ

/Mia

Pretty in Pink


Vill ha (:
Catten i somras
Kan bara inte sluta att älska rosa! Fanns det skulle Catten enbart ha saker
i rosa och lila nyanser. tycker hon passa super bra i det (:
// Anna

Jan. 6, 2011

Tänkte kolla lite vad ni skulle vilja läsa om i bloggen?
Vad skulle ni vilja veta om oss egentligen? svårt att veta vad man ska skriva :)/Anna och Mia
Anna&Catten Mia&BJ
Anna&Catten                                                    Mia&BJ

Annas presentation


Hade tänkt att skriva en vacker liten presentation men vet faktiskt inte vad jag ska skriva..
Jag heter Anna. Har en söt liten häst
vid namn Catskill Serenade, som står i ett mysigt litet stall en bit utanför stan. Vi har precis
flyttat dit (2 Januari) efter att länge ha vantivts i ett stall närmre stan. Nu har min lilla Pärla det bra
i ett lantligt och trivsamt stall. Jag har ridit henne sedan ett år tillbaka och 24 december 2010 fick jag henne
i julklapp av ägarna : ) klart den bästa julklappen någonsin !
Catskill Serenade

första inlägget

trodde aldrig att jag skulle vara den som skrev på en blogg, meeen, nu är jag här i alla fall. tack vare annas övertalning. borde nog skriva någon slags presentation..
Jag heter Mia och bor utanför nyköping. har två egna hästar hemma, Black Jack (BJ) och Apollo. Köpte BJ i somras och satsar just nu på dressyr :)
skriver fler inlägg och lägger upp bilder senare!
Black Jack

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0