back to business



Tänkte väl mest berätta att jag faktiskt lever ;) ska ta upp bloggandet igen! men nu ska jag gå ut och natta mina små pollar, fniss

Sovmorgon

Inte kul alls att vara ledig och ha sov morgon, o så vaknar man klockan 07.09 klar vaken!! Så nu ligger jag i sängen och tycker synd om mig själv.. ;) Igår blev det ingen ridning eftersom jag fortfarande är sjuk så jag longerade i ridhuset isället. Det gick bra och efter det tog vi en liten promenad. sen friserade jag henne lite och pysslade om henne. Hon blir så glad då :)
Idag vet jag inte riktigt när jag tänkte åka ut till stallet, tänker inte röra mig ur sängen än iaf ;)
// A
Pappsen och Pärlan när vi var och tränade på Smedstorp!

stubbad

Kollade precis in på en blogg där tjejen stubbat manen på sin stackars häst och skriver om hur jäkla bra det är. Jag undrar skarpt vad det är som är så ''bra'' med det hela? Visst om hon nu tycker det är så nedrans syggt, men va fan bra? Jag tycker rent ut sagt att det är skit fult och fattar inte funktionen med det hela? Och nu då, när manen växt 6-7 cm och står rakt upp, vad är förtjusningen med det? vill hon att det ska se ut som om hästen går i bättre form eller? Tycker det är jätte konstigt att man vill förstöra manen på detta sett.. Men alla är vi olika ;)

/ A

nytt

Inköpt nya senskydd till Catten! Våra förra träning/tävlings skydd började bli rejält slitna trots att jag inte haft dem så länge, så kände att det var dags för lite nytt! Har inte använt dem än, väntar på att våren ska komma först (:
Bilden är från google!
Älskar brunt, trots att jag har en brun häst, och tycker det alltid funkar och är snyggt!
// Anna

torsdag

Ligger i soffan och tycker synd om mig själv.. (någon, nämner inga namn) har smittat mig så har ont i halsen, feber och mår allmänt sämst. Och trots Cattens och mina alla motgångar som varit fortsätter dem. Igår eftermiddag när mamma och jag var i stallet såg mamma att catten började sparka mot magen i boxen. När hon gick in och kolla såg hon att hon varken hade ätit höt eller kraften. efter en stund såg jag att magen hade svullnat upp där den brukar göra det när hon får kolik. Så kvällen/natten spenderades i stallet med promenader, longering, temp och vakande.. Catten är så otroligt känslig för allt så jag har bara väntat på att detta ska händ, som pricken över i't.. Var ute i stallet halv åtta imorse igen men då verkade hon ha piggnat på sig och hade druckit lite.. Ska snart ta o bege mig ut till stallet igen för att titta till henne och se så allt är bra!
När jag äntligen trodde att allt bara kunde bli bättre, möts vi av ännu fler motgångar, gud vet vad som sker här näst..

// Anna

antingen eller

antingen eller ;)

Skimmel eller Svart?
Läromästare eller Unghäst?
Häst eller Ponny?
B-ponny eller C-ponny?

Dressyr eller uteritt?
Köpa utrustning till hästen eller köpa kläder till dig själv - betydligt roligare till hästen, haha
Travare eller Nordsvensk
Studs eller Kombination

Ponny och ryttare eller Dressyrmupparna
Islänning eller Arab
Fältritt eller Hoppning
Ridhus eller Paddock

Sommar eller Vinter
Tretorn eller Pioneer Crocodile
Röda JW byxor eller Blåa
Göteborg eller Stockholm

Ponnysanning.blogspot.com eller nattstad/topriders
7 årig nordsvensk eller 4 årig travare
Litet stall eller Stort stall
Hyra häst på sommaren eller Hyra häst på vintern

Rida B-ponny eller Rida stor häst
Ridskola eller Privat
Ländtäcke eller Ridtäcke
Scapa sports eller Eskadron

Svart
eller Brunt läder
GPA eller Charles Owen
Vinna tävling eller Satsa på en fin runda
Tretorn eller Mountain Horse

Charles Owen Wellington Classic eller John Whitaker (Classic)
Kingsland eller JW
Häst som är jättetittig (på hinder) och nervös eller häst som är seg och hoppar men inte har kapacitet för toppen 
En häst som hoppar bra men som är gammal eller en häst som är väldigt grön och ung men som har bra stam

Rolf-göran
eller Malin
Globen eller Scandinavium
Skäck eller Mörkbrun
Ponny som är väldigt ”ponnyaktig” i sitt utseende eller en ponny som är lite mer ”storhästaktig” i utseendet?
Blingpannband eller Glen Gordon-pannband (länk/kedja o annat)?

Rambo
täcke eller Amigo täcke
Hööks eller Chevalridsport
Schabrak eller Vojlock
Stora hagar eller Små hagar
Falsterbo eller Göteborg

Trekombination eller Tvåkombination
Swarovski-pannband eller Flätat pannband
Skäck eller skimmel
Höst eller Vår

Sommar
eller Vinter
Dressyr eller Gymkana
Lindor eller Benskydd -
Fux eller skäck?

Mocka eller packa hö?
Sto eller Valack
Helskoning eller Halvskoning
Pullarnosgrimma eller Aachennosgrimma

söt häst, haha
/mia

planerar

Planerar för en tripp till Ullared :D Brukar ju åka dit ca 4 ggr om året och sist jag var där var i november förra året så nu börjar det bli dags! Tvingar min kära pojkvän att följa med ;) haha han har inget val.. Behöver en hel del bas saker till stallet som är perfekta att fynda där! :) Självklart behöver jag ju massa andra onödiga saker oxå ;)
Lite av sakerna jag behöver/planerar att köpa:

- Biggpack bomull
- Flees lindor
- Snoddar
- Pälsglans
- Arnika
- Linnement
- Schabrak
- Hundgodis
- Ny feber termometer till stallet

Listan kan göras lång men hade lagt upp planen att jag egentligen inte skulle skriva en inköps lista utan se när jag kommer ner, men jag kan inte hålla mig! Nu vill jag bara åka!

// Anna

tillsammans är vi starka



Nu kan det inte bli sämre, nu kan det bara bli bättre..
Det är bara att bita ihop, det som inte dödar härdar, tillsammans är vi starka..

/Anna

Måndag

God morgon! idag blir det jobb till halv två, sen skjusta lillasyster till tandläkaren och sedan blir det stallet!




/ Anna

prins

Det var så jäkla fint väder ute idag, så jag ställde upp BJ som modell så att mamma fick fota ;)
så himla snyggggggggg
/mia

värt att tro..





// Anna

Lördag

Tvättade benen med jodopax lösning idag, svullnaden är nästan helt borta nu men hon hade några små hackor i huden och vill verkligen vara på den säkra sidan nu. Orkar inte med att det händer något mer nu så kanske är löjlig, men känner att jag vill göra allt jag kan för att hon ska vara bra. Longerade även i ridhuset, hon var så himla duktig och pigg, haha brallade och bocka (: glad häst idag! Synd att jag glömde ta bilder, hon var så himla fin i kroppen nu så hade suttit bra med lite pep bilder! men det får bli en annan dag..



// Anna

Stövel diss

haha jag dör bara av synen på dessa! Vem skulle vilja bära dem? det undrar jag.. När Mia och jag var nere på GHS i helgen fanns dessa på mässan, men vem köper dem, när de dessutom är dyrare än ett par snygga läder stövlar! läste på en blogg att hon tyckte man fick så bra grepp i sadeln, då undrar jag hur man får grepp i en lädersadel med plast stövlar?
Det finns säkert massor som älskar dessa, men jag uppskattar varken materialet eller färgerna, speciellt inte denna färg. Men finns det ryttare som gillar dem så är det ju upp till dom! det här var bara en personlig åsikt! (:
// A

Fredag

har inte hunnit uppdatera så mycket denna vecka heller, har haft fullt upp med flytten! Men Catten trivs kanon bra i nya stallet och blev nog nästan lättad över att få stå i ett varmt och tort stall ist för det gamla råa kalla. Nu är det plus grader inne i stallet! :) lite skillnad, hon verkar verkligen trivas och det är en sån lättnad för mig! Jag var jätte orolig att hon sulle bli knäpp och dumma sig, gå ner i vikt osv, men allt är så bra. Det enda är ju benen, men svullnaden har gått ner jätte mycket och den är i stort sett obefintlig efter ridning!
Red lektion för Sofia igår och det var nog den bästa lektionen hittils, Catten var så himla fin och duktig! Det går nog inte att beskriva hur lycklig jag var efteråt.. synd att det inte blev några bilder, får ta några nästa gång (:
Finingen (:

// A

I'm back!

Har varit isolerad fårn omvärlden allt för länge nu! ;) Det har hänt så himla mycket på bara en och en halv vecka och jag vet inte vart jag ska börja. Jag har ju inte trivts i stallet jag stått i de senaste två månaderna, flyttade dit första januari. Jag flyttade från mitt förra stall för att hästarna inte blev intagna från hagen och fodringarna sköttes kasst.. Så med hoppet om att få det så himla mycket bättre flyttade jag och Catten till ett nytt stall, med 4 fodringar om dagen och in och uttag varje dag, men icke! hästarna stod inne halv tio på morgonen varje morgon när jag kom, de skull tas in klockan tre varje dag, sa dom iaf. Endel dagar var de inne kl 3 andra kom de in halv sju. intags fodret blev olika varje dag och ingenting sköttes. El i staketet trodde jag var en självklarhet men det är det tydligen inte för alla.. grindarna till hagen var ihop knutna med balsnören.. Kvinnan som har stallet var/är obotlig på att prata skit om alla i stallet och kunde inte ta kritik över huvudtaget när jag ifråga satte varför min häst inte fått mat av ''misstag'' FEM gånger på två veckor blev hon galen...

Familjen skulle ju på Sälen resa över sportlovet förra veckan och jag och Christian följde med. Började med att jag fick magsjuka första dagen och smittade alla andra, så alla låg i magsjuka hela veckan och det blev en dags skidåkning...

Kom hem i lördags kväll helt utpumpad.. och igår morse ringde hon som har stallet och skriker att det är översvämning och cattens box var drabbad värst.. hon hade stått med iskallt vatten forsandes kring benen hela natten.. och vad tror ni kvinnan som har stallet gör? beskyller någon för att ha smygit dit på natten och sutti på dom. helt sjukt! Alla andra förstod att eftersom vattnet först var fruset hade is proppen lossnat och orsakat översvämning, men det vägrar hon tro. då fick jag NOG,

Så igår gick flytten! Vi tog vårt fick och pack och flyttade till ett jätte bra stall långt ifrån det förra. med EL i staketen, vatten i stallet, ridhus, spolspilta, trevliga människor och många hästar! :D Känns så himla bra nu! Seriösa stall ägare och bättre kan inte en häst få det! Nu slipper jag ligga sömnlös och ha ont i magen!
men riktigt så bra ska man ju inte få ha det. Pg av allt isvatten som strömmat in i cattens box under förra natten har hennes ben svullnat upp till stolpar (man kan varken skymta ett ben eller en sena under). har inte svullnaden gått ner måste boldprov tas eller så måste jag åka till klinik för att få henne undersökt :/ Känndes verkligen som det sista jag behövde just nu :(

Men det är bara att bita ihop, efter regnet kommer solsken!

Nu jobbar jag till klockan nio, sedan blir det raka spåret ut till stallet för en promenad med catten och kolla temp.

Oj vad långt det blev, men välbehövligt (:

// Anna

RSS 2.0